Piskóta:
3 tojás,
1 evőkanál olaj,
3 evőkanál cukor,
2 evőkanál rétes liszt,
1 evőkanál sima liszt,
1/2 cs. sütőpor.
Elkészítés:
A tojás fehérjét kemény habbá vered, belecsorgatod az 1 evőkanál olajat, bele teszed a cukrot, hozzáadod egyenként a tojás sárgáját.
Lassú keverés mellett kanalanként apránként hozzáadod a sütőporos lisztet, minden kanál után átkevered. Kizsírozott, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt torta formába teszed a piskóta tésztát. Előmelegített sütőbe 180 fokon megsütöd, míg a tűpróba sikeres lesz. Kb. 20-25 perc. Sütésnél az ELSŐ 15 PERCBEN TILOS A SÜTŐT KINYITNI…. Ez a titok.
Túró töltelék:
50 dkg túró,
25 dkg margarin,
1 cs. vaníliás cukor,
15 dkg porcukor,
1 teáskanál citromlé,
1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
Egyforma hőmérsékletű legyen az összes alapanyag.
A margarint, porcukor, vaníliás cukrot és a citrom levét habosra keverd.
Kavard bele a túrót.
Add hozzá a citrom reszelt héját. Jól kavard össze.
A torta forma oldalát kibéleled nylon csíkkal.
Beleteszed a kihűlt piskótát, ráteszed a túró krémet. Jól kend ki szélénél, mert a zselatin lecsoroghat ha nincs kikenve.
Tetejére zselatin:
3dl víz,
1 cs. zselatin (20g),
6 evőkanál cukor,
15 szem citrom pótló,
pici sárga festék.
Az egészet egy edénybe rakod, és megmelegíted de nem forralod.
A tortát fagyasztott áfonyával díszíted.
Ha kihűlt teljesen a zselatin, akkor teszed rá a tortára kanalanként.
Természetesen készülhet más gyümölccsel is: málna, eper, áfonya, szeder, barack, stb. és lehetnek mirelit vagy konzervek is. A zselatin színét a gyümölcshöz igazíthatod.
XXXX